Fiilistelyä esitysten jälkeen tuottajalta

Pakkahuoneen esitykset ohi. (Kuvassa Mervi Papunen ja Johanna Lipponen sekä Riikka Papunen.  Kuva: Risto Kuittinen)

8 esitystä elämästäni -näyttämöteos avasi maailmaa niin moneen suuntaan, että palautetta on tullut meille tekijöille. Paljon ja paljon. Kiitos kaikille!

Tässä muutama palaute yleisöltä:

”Nauroin ja itkin! Olette taitavia ja upeita!”

 ”Vappu tulikin jo eilen, kun käytiin kattomassa ”8 esitystä elämästäni.”

”Oikea elämys, mielenkiintoinen ja opettavainen.”

”Hieno teos, ravistelee normatiivisuuden ja kohderyhmäajattelun rajoja.”

”Olen niin onnellinen tästä. Kiitos!”

Työryhmämme tuottaja sanoo:

Voima, mikä syntyy juuri tämän työryhmän ammattitaidosta, varmuudesta, ehkä välillä epävarmuudestakin,  mutta syvästä ymmärryksestä toisiaan kohtaan, on harvinaislaatuista.

Jokainen esitys oli erityinen, ja erilainen.

Tunnen suurta onnea siitä, että saan olla osa työryhmää.

-tuottaja-Johanna

Päivä ensi-iltaan – fiiliksiä työryhmältä

Olemme nyt valmiit kohtaamaan yleisön ja, ai että, se tuntuu hyvältä! Harjoituskauden aikana olemme oppineet kohtaamaan toisemme ja sen opin voimin olemme valmistaneet esitystä tähän saakka. Nyt, yleisön myötä esitykseen tulee mukaan esityskerta esityskerralta uusia ihmisiä ja niin prosessi lähtee uudelle kierrokselle. Odotamme siis esityksiä innolla ja mielenkiinnolla!

Tiistaina luottokuvaajamme Risto ikuisti fiiliksiämme harjoituksista ja tässä nähtävillä kuvista kaksi. Punaista huulipunaa, rauhaa ja rakkautta, rockia ja punkkia – siitä on meidän ensi-ilta viikko tehty!

Tuotannon käytännön asioiden puolella ensi-iltaviikko sisältää paljon sellaisia pieniä asioita, mitä ei ehkä aina tule ajatelleeksi. Siihen auttaa aina vanha kunnon check-lista. Esimerkiksi: Käsiohjelma varmasti ulkona oikein, haettu painosta – check. Näyttämöteoksen taulut ripustettu – check. Menotiedot eri medioihin kunnossa – check. Rekvisiitat ynnä muut ynnä muut asiat – check.

Tänään perjantaina meillä oli läpimeno ja siihen päälle kenraaliharjoitus. Tärkeä päivä siis. Kaikki on valmista huomiseen ensi-iltaan, tai ainakin melkein 🙂

Mervin sanoin: Tervetuloa ja katsomo täyteen!

-työryhmä

Mammun terveiset

Viikon päästä ensi-ilta on jo ohi ja Tampereen esitykset kutkuttavat. Tuntuu hassulta, että ensimmäinen kokonainen treeniviikko on samalla ensi-iltaviikko, siinä on jotain vekkulia 🙂

Koitin tänään keksiä riffin ja ajatuksen Kellotaulu -kohtaukseen. Päässäni oli idea eri vuodenaikoihin liittyvistä kappaleista, joita voisi yhdistellä. Mervi ehdotti joululauluksi Gloriaa, Riikka pääsiäislauluksi Tiellä ken vaeltaa ja Azra kesälauluksi Suvivirttä. Yhdistelin näitä ja koitin hakea ajan kulua kuvastavia tavuja, tik-tok, ding-ding, joista saisi laulettuna lisän kitarariffille. Azralla kohtaus on musiikillisesti aivan toisenlainen, mutta miun täytyy hakea kohtaukseen jotain erilaista lähestymistä koska en saanut pelkkää nopeutuvaa riffiä toimimaan mieleiselläni tavalla.

Tään viikon agenda on opetella kaikki tarpeellinen ulkoa, iskut, kohtaukset, sanat. Varmistaa että osaan käyttää Qlab -tietokoneohjelmaa, josta kaikki äänimaisemat ajetaan näytöksessä.

Tiistaina selviää miten tämä lähtee etenemään, Azra ei oo enää paikalla ohjeistamassa vaan nyt mennään ihan omalla tuntumalla. Olo on luottavainen, Nansolta on keikkapaitakin hommattu, nyt vaan reenailen ensin itekseni ja sitten tiistaista lähtien pääsee keskittymään kahdeksaan tauluun, kahdeksaan tarinaan.

-Mammu

Nanso yhteistyöhön näyttämöteokseemme

Työryhmämme ylpeänä kertoo, että uusi yhteistyökumppanimme on Nanso. Näyttämöteoksessamme esiintyjien yllä nähdään Nanson kevään uutuusmallistoa.
Riikan yllä kuvissa on Raesokeri-tunika ja Mervin vaatteena nähdään Syreeni-tunika.
Nanson kuosit ja mallit sopivat erinomaisesti teoksemme fiilikseen ja kuvastoon. Vaatteet ovat naisellisia, klassisen kauniita ja persoonallisia. Samaan aikaan kuitenkin myös ihanan ”rokkihenkisiä ja rouheita” yhdistettynä muihin esityksissä käytettäviin pelkistettyihin asusteisiin.

Luottokuvaajamme Risto Kuittinen ikuisti ensimmäisen läpimenomme upeissa Nanson vaatteissa Joensuun Pakkahuoneella viime viikolla.

Olemme niin iloisia ja onnellisia yhteistyöstämme Nanson kanssa. Kiitos!

-Johanna

Maalaamisesta


Taideosio on monipuolisin ja laajin aihe. Se käsittelee aika moniin erilaisissa taide elää erilaisilla välineistä ja taulujen koosta varjon ja lämmin ja kylmän värien vaihtelujen myötä yli miljoona tuhatta väriä ne sekoitavat niistä väreistä tekevät värit ja muodot  elää myös erilaisina teoksena.

-Mervi

Muusikon terveiset

Tällä viikolla olemme harjoitelleet Pakkahuoneella. Viikko on ollut mahtava, tuntuu että työryhmä alkaa vahvasti sulautua yhteen ja ryhmädynamiikka vaan paranee jokaisissa harjoituksissa. Näytelmän äänet ja musiikit alkavat pikkuhiljaa hahmottua. Mahtavaa on että työryhmän kesken toimii kommunikointi ja tuntuu että kaikilla on sellainen olo, että voi avoimesti sanoa ja ehdottaa asioita. Hirveästi helpottaa tällaista äänisuunnittelijaa jolla on välillä vähän pallo hukassa. Yhdessä hyvä tulee, niin Mervikin tokaisi maanantaina harjoituksissa. Itse olen erityisesti tällä viikolla keskittynyt kohtaukseen johon tarvittiin meteliä. Tässäpä ääninäyte siitä mitä saimme aikaan Riikan ja Mervin kanssa.

-Azra

Seitsemän esitystä alkaa hahmottumaan

Tämä viikko Kulttuuritalo Maritassa, Outokummussa on ollut antoisa. Kahdeksasta esityksestä seitsemän on roiskaistu näyttämölle. Yhden esityksen vielä löytäessä muotonsa alkaa matka kohti kaikkien näiden esitysten kattavaa yhtä kokonaisuutta. Nuo aikaan saadut seitsemän esitystä ovat tutustuttaneet minut Mervin elämään monesta näkökulmasta. Aiheina on ollut ainakin ikuinen rakkaus, ajan kulku, 100-vuotias Suomi ja ukon käppänät. Olemme rauhoittuneet näiden pientensuurten Mervin elämästä kumpuavien esitysten eteen nauttien ajan viipyilyvyydestä ja hiljaisuudesta. Näyttämölle sen sijaan on syntynyt äänekkäitä ja tunnetta täynnä olevia esityksiä! Toki mukaan on siirtynyt myös pala aloitustilanteiden rauhaa ja herkkyyttä. Yllä olevissa kuvissa näkyy myös kuinka toisen Papusen kädestä alkaa syntyä esityksen lavasteet ja toisella Papusella on tuolloin aikaa vaikka…bloggailla!

-Riikka

Mervin terveiset

Olen Mervi Johanna Papunen

Aloitin ilmaisuuntaidon kurssilla 4.9.1997-11.12.1997 välisenä ajoilta Joensuun kaupunki Pamilon Käpykankaan toimintakeskuksella. 4.2.1999-24.4.1999 välisenä vuosinna teatterin diplomin. Ilmaisutaidosta 20 vuotta harrastanut. Olen pitännyt pitempiä taukoja.

Tällä hetkellä Toisen katsen projektissa mukana vuodesta 2016. Nyt teemme porukkassa Kahdeksan esitystä omasta elämästäni olen työryhmässä olen roolissa ja käsikirjoituksen ohjana ja dramaturgina Riikka Papusen kanssa on mukava tehdä erilans homissa on mukana ideoimassa työryhmän kanssa pienekin vinkit ovat tervetulleita samalla aktiivinen voin myös tukemassa muita mielipideitä tuomaan esille.

-Mervi

Kaksi kuukautta ensi-iltaan

Melkein tismalleen vuosi sitten sain puhelun Riikalta. Emme tunteneet entuudestaan, joten olin yllättynyt yhteydenotosta. Riikka kertoili minulle tekeillä olevasta näyttämöteoksesta, jonka tuottajaksi hän minua kaavaili. Puhuimme pitkän puhelun, jonka päätteeksi sanoin miettiväni asiaa yön yli.
Totta puhuen olin tehnyt päätökseni jo puhelun aikana, koska teos tuntui heti omalta ja kemiamme kohtasivat muutaman lauseen jälkeen.

Tapasimme ensimmäisen kerran Mervin ja Riikan kanssa kasvotusten Joensuun pääkirjastolla keväällä 2016. Tuntui siltä, että olisimme tunteneet aina. Loppukeväästä työryhmämme täydentyi Azralla, jonka tapa tehdä musiikkia yli genrerajojen viehätti meitä kaikkia.

Kesäkuussa otimme promokuvat Joensuun kauppahallissa, joka on nyt purettu maan tasalle. Kuvauspaikan valinta sopi mielestämme teoksen henkeen ja kuvastoon erinomaisesti.

Kesällä aloitettiin treenit. Heinäkuussa kolmikko osallistui valtakunnalliseen Alanko katutähdeksi? -katuesiintyjäkilpailuun Joensuun Popkatu-festivaaleilla nimellä Kauppahallin naiset. Kuinkas muutenkaan.

Syksy vierähti teoksen esituotannon parissa. Syksystä ei siis ole oikein mitään mediaseksikästä kerrottavaa. Apurahahakemuksia, kirjoitushommia, suunnittelua, excelöintiä. Tiedättehän.

Aloitimme kevätkauden harjoitukset maanantaina Pakkahuoneella. Teoksen visuaalinen ilme on valmis. Esitysaikataulu on lyöty lukkoon. Fiilis ei voisi olla parempi. Nyt vaan katsomoja täyttämään!

– tuottaja-Johanna

Harjoitukset alkavat

Tässä blogissa 8 esitystä elämästäni –esityksen työryhmä avaa viikottain harjoitusten kulkua kirjoituksin, kuvin ja tallentein. Harjoitukset alkavat huomenna 2.1.2017, joten tervetuloa tutustumaan työryhmäämme heti ensi viikon kuluessa!

Työryhmän puolesta

Riikka